Pečené pliecko s jablkovým chutney

17.08.2020

Viete akým spôsobom treba piecť pliecko aby bolo šťavnaté? V tomto jednoduchom a trocha dlhšom recepte sa to dozviete!

Ingrediencie

Pliecko:
  • 2,5 kg bravčového pliecka
  • soľ
  • korenie
  • cesnak
  • tymián 
  • maslo
  • 500ml zeleninového vývaru
Jablkové chutney:
  • 4ks jablko
  • 50ml vody
  • 3čl škorice
  • 3ks klinčeku
  • 2čl medu

Postup

Mäso si umyjeme a deň vopred osolíme a nakoreníme. Pridáme cesnak a tymian. Cez noc ho odporúčam nechať v chladničke, aby sa dobre naležalo. Na druhý deň si dáme mäso dáme do zapekacej misy. K mäsu môžeme pridať ešte cesnak a čerstvý tymian.

Na vrch mäso položíme plátky masla a zalejeme ho vývarom. Rúru rozohrejeme na 180°C (ohrev odporúčam zdola aj zhora) mäso pečieme 45 minút. Mäso neprikrývame , nechceme ho dusiť ale piecť! Po 45 minútach skontrolujeme či máme ešte pri mäse vývar ,ak nie tak ho opäť podlejeme a na vrch mäso položíme plátky masla. Pečieme 20 minút. Po upečení si dáme rúru na 200 °C a ohrev už len zhora. Poslednýkrát položíme na vrch plátky masla a pečieme 20 minút. Mäso vytiahneme z rúry aby sa nám úplne nevysušilo. 

Mäso podávame s zemiakovou kašou.  Jablká si ošúpeme a zbavíme ich jadrovníka. Nakrájame na menšie kocky a dáme do hrnca. Podlejeme ich vodou sa dusíme pokiaľ sa nám nevyparí voda. Po udusení pridáme med a necháme skaramelizovať. Nakoniec pridáme škoricu a klinčeky, povaríme asi  10 minút aby  sa nám všetky chute prepojili

Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky