Tekvicové cookies
26.09.2020
Netradičné využitie tekvice v našom prevedení.
Suroviny
- 150g tekvicového pyré
- 70g med
- 100g maslo
- 170g hladká celozrnná špaldová múka
- 1čl perníkového korenia
- 1čl škorice
- 1/2čl prášku do pečiva
- brusnice, hrozienka, horká čokoláda, oriešky
Postup

- Tekvicové pyré si pripravíme tak, že uvaríme tekvicu a po uvarení ju dohladka rozmixujeme.
- Maslo (izbovej teploty) zmiešame spolu s medom do peny. Následne pridáme tekvicové pyré a poriadne premiešame.
- V druhej nádobe si zmiešame všetky sypké ingrediencie a preosejeme ich k tekutým. Túto hmotu zľahka ručne premiešame.
- Zmes na cookies si dáme aspoň na 40minút do chladničky. Medzitým si nachystáme ľubovoľné suroviny ako orechy, čokoládu alebo brusnice. My sme zvolili horkú čokoládu, ktorú sme si nakrájali na menšie kocky.
- Po vybratí cesta z chladničky sme si ho rozdelili na rovnako veľké guľôčky, ktoré sme na plechu pohárom jemne roztlačili. Na vrch sme poukladali kúsky čokolády. Hrozienka, brusnice a oriešky odporúčame primiešať do cesta.
- Rúru sme si vyhriali na 180 stupňov a piekli sme cca 7/8 minút. (Podľa výkonu vašej rúry) Cookies sú hotové vtedy keď sú pekne hnedé ale stále mäkké, pozor aby ste ich nevysušili!