Tart plnený vajíčkovou penou
Rýchle, chrumkavé a oku lahodiaci tartaletky. Za nás veľmi dobrá náhrada klasických obložených chlebíkov. Veľkou výhodou sú rôzne náplne, no my sme zvolili najklasickejšiu vajíčkovú penu.
Cesto
- 250g hladkej múky
- 125g maslo
- 1 žĺtok
- 4Pl vlažnej vody
- 1/2čl soli
Pena
- 2ks vajcia
- 10g horčice
- 30g masla
- štipka soli

Postup
V prvom rade si všetky ingrediencie na cesto aj penu necháme pol hodiny vonku.
Múku, maslo, žĺtok, vodu a soľ zmiešame do tuhého cesta. Ide vlastne o slané linecké cesto, preto si ho dáme aspoň na 30 minút do chladničky.
Medzitým si si uvaríme vajíčka na penu a necháme vychladnúť.
Cesto vytiahneme z chladničky a necháme 10 minút povoliť. Cesto vyvaľkáme na tenko a pomocou formičky na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré natlačíme do formičky. Dáme piecť na 180°C približne 10 minút, treba to sledovať.
Náš tip: Ak sa bojíte aby sa Vám cesto veľmi nenafúklo dajte na spod fazuľu alebo prepichajte spod trochu vidličkou.
Uvarené a očistené vajíčka si dáme do mixéru. Pridáme ostatné suroviny a rozmixujeme na nadýchanú penu. Do vychladnutých tartaletiek plníme penu. Počas noci necháme tart v chladničke aby nám trochu zmäkol.