Sushi
22.11.2020
Sushi je neuveriteľne ľahké urobiť doma, nehovoriac o tom, že je to lacnejšie. A dokonca nemusíte ani obehať 10 obchodov, aby ste zohnali ingrediencie. Ukážeme vám, ako na to!
Ingrediencie
- 500g sushi ryža
- 1 balíček morské riasy
- 6PL ryžový ocot
- 2Pl hnedý cukor
- 1/2 čl soli
- krabie tyčinky
- losos
- avokádo , uhorka, paprika
- sójová omáčka
- wasabi pasta
Postup

- Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v nádobe pod prúdom vody. Po poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby 600 ml vody a počkáme asi 30 min. Po 30 minútach dáme nádobu na veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň stíšime. Takto ryžu varíme asi 10 min. Po 10 minútach vypneme plameň a ryžu necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby vysypeme do drevenej alebo keramickej.
- Marináda: Ryžový ocot, soľ a cukor zmiešame v menšej nádobe, privedieme do varu a nádobu odložíme na chladné miesto.
- Po vyrovnaní povrchu, ryžu polejeme marinádou. Ryžu premiešame sekavým spôsobom drevenou vareškou a potom ju necháme vychladnúť. Nádobu prikryjeme a odložíme na chladné miesto.
- Po vychladnutí je ryža pripravená na sushi. Na plát riasy si dáme s mokrými rukami ryžu a do stredu si dáme čo máme radi. Sushi jeme s wasabi a sójovou omáčkou.