Šošovicové kari
14.09.2020
Jednoduchý a rýchly recept plný zeleniny, ktorý si okamžite zamilujete!
Ingrediencie na 2 porcie
- 150g červenej šošovice
- 1 stredne veľká cuketa
- 100g rajčín
- 150ml light kokosové mlieko z konzervy
- 1čl kurkumy
- 1/2čl mletého čierneho korenia
- chilli podľa chuti
- soľ

Postup:
- Paradajky a cuketu si nakrájame na malé kostičky. Šošovicu dôkladne premyjeme studenou vodou. Zeleninu a šošovicu vložíme do hlbšej panvice, prilejem 200ml vody a za občasného miešania privedieme túto zmes k varu.
- Ked sa väčšina vody vsiakne, pridáme všetky koreniny a kokosové mlieko. Kari necháme poriadne prevrieť až kým nám šošovica nezmäkne.
- Vajíčka varíme 6 minút aby bolo žĺtko trocha tekuté.
- Kari podávame s ryžou a vajíčkom.