Šošovicové kari

14.09.2020

Jednoduchý a rýchly recept plný zeleniny, ktorý si okamžite zamilujete!

Ingrediencie na 2 porcie

  • 150g červenej šošovice
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 100g rajčín
  • 150ml light kokosové mlieko z konzervy
  • 1čl kurkumy
  • 1/2čl mletého čierneho korenia
  • chilli podľa chuti 
  • soľ

Postup:

  1. Paradajky a cuketu si nakrájame na malé kostičky. Šošovicu dôkladne premyjeme studenou vodou. Zeleninu a šošovicu vložíme do hlbšej panvice, prilejem 200ml vody a za občasného miešania privedieme túto zmes k varu.
  2. Ked sa väčšina vody vsiakne, pridáme všetky koreniny a kokosové mlieko. Kari necháme poriadne prevrieť až kým nám šošovica nezmäkne.
  3. Vajíčka varíme 6 minút aby bolo žĺtko trocha tekuté.
  4. Kari podávame s  ryžou a vajíčkom.
Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky