Ražniči

24.04.2021

Stará známa balkánska klasika , upravená pre lenivých alebo rýchlych kuchárov. Stačí všetko dať do hrnca a je hotovo. Ale výhodou je to, že  mäso je oveľa šťavnatejšie ako keď sa pečie na ihle.

Suroviny

  • 600g bravčového karé
  • 1 pohár zaváranej kápie
  • 200-gramové balenie párkov
  • 125g slanina
  • olej
  • soľ, korenie
  • 2ks cibuľa

Postup

  1. Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kostičky. Na rozohriatom oleji si osmažíme očistenú a na pásiky nakrájanú cibuľu. Následne pridáme k nej mäso a posmažíme. 
  2. Ked je mäso opečené z každej strany, môžeme ho posoliť a okoreniť. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 20minút.
  3. Slaninku a párky si nakrájame na malé kostičky a po dvadsiatich minútach pridáme k mäsu a dusíme do mäkka.
  4. Ked máme mäso hotové môžeme pridať kápiu, premiešame a máme hotovo.
  5. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky