Ražniči
24.04.2021
Stará známa balkánska klasika , upravená pre lenivých alebo rýchlych kuchárov. Stačí všetko dať do hrnca a je hotovo. Ale výhodou je to, že mäso je oveľa šťavnatejšie ako keď sa pečie na ihle.
Suroviny

- 600g bravčového karé
- 1 pohár zaváranej kápie
- 200-gramové balenie párkov
- 125g slanina
- olej
- soľ, korenie
- 2ks cibuľa
Postup

- Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kostičky. Na rozohriatom oleji si osmažíme očistenú a na pásiky nakrájanú cibuľu. Následne pridáme k nej mäso a posmažíme.
- Ked je mäso opečené z každej strany, môžeme ho posoliť a okoreniť. Podlejeme trochou vody a dusíme asi 20minút.
- Slaninku a párky si nakrájame na malé kostičky a po dvadsiatich minútach pridáme k mäsu a dusíme do mäkka.
- Ked máme mäso hotové môžeme pridať kápiu, premiešame a máme hotovo.
- Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.