Nepečený nanuk
12.04.2021
Potešte vašich najbližších týmto jednoduchým a lahodným nepečeným dezertom, ktorý im vyčarí úsmev na tvári!
Cesto
- 180g piškóty
- 150g mascarpone
- 150ml smotany na šľahanie
- 115g čokolády
- čerstvé maliny
Poleva
- 100g čokoláda na varenie
- 20g maslo
Postup

- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť ale nesmie nám stuhnúť.
- Medzitým si mascarpone a smotanu na šľahanie vymiešame do tuhého krému.
- Do vychladnutej čokolády si začneme po lyžiciach primiešavať krém.
Náš tip: Pri zmiešavaní nemení postup aby sa nám krém nezrazil.

- Piškóty si rozdrvíme na prach a začneme primiešavať do krému. Vzniknutá hmota by nemala byť veľmi lepivá na ruky a malo by sa s ňou dobre pracovať. Preto podľa potreby pridávate rozdrvené piškóty.
- Do zmesi si primiešame pár čerstvým malín.
- Pripravenú zmes natlačíme do formy na nanuky a dáme chladiť do mrazničky minimálne na 3 hodiny.

- Po troch hodinách si nanuky vyberieme z formy.
- Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli aj s maslom.
- Nanuky namočíme celé do čokolády a potom sa vrhneme do ozdobovania , kde sa fantázií medze nekladú.
Náš tip: čokoládu na polevu si prelejte do vyššej nádoby aby sa vám nanuky ľahšie namáčali