Najjemnejšie lievance

01.06.2020

Vynikajúca voľba na pohodové víkendové raňajky. Vyskúšajte jemné lievance z kefírového cesta, ktoré najlepšie chutia s čerstvým ovocím, tvarohom alebo domácim džemom.


Suroviny: 
  • 80g špaldovej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 200ml kefíru
  • 40ml vody
  • 2 vajcia
  • kokosový olej

Postup:

  1. Do misiek si oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme vodu, kefír a ručne vyšľaháme. Do žĺtkov si preosejeme múku spolu s kypriacim práškom. 
  2. Opäť ručne zmiešame. Bielky si vyšľaháme ručným mixérom. Do zmesi zo žĺtkov primiešame sneh z bielkov,miešame zľahka aby bolo cesto nadýchané a vláčne.
  3. Na rozpálenú panvicu dáme trocha kokosového oleja. Lievance si opečieme, z každej strany asi 3 minúty.
  4.  Podávame s tvarohom , čerstvým ovocím , posypeme 70%  čokoládou alebo potrieme domácim džemom.


Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.