Najjemnejšie lievance
01.06.2020
Vynikajúca voľba na pohodové víkendové raňajky. Vyskúšajte jemné lievance z kefírového cesta, ktoré najlepšie chutia s čerstvým ovocím, tvarohom alebo domácim džemom.

Suroviny:
- 80g špaldovej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 200ml kefíru
- 40ml vody
- 2 vajcia
- kokosový olej
Postup:
- Do misiek si oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme vodu, kefír a ručne vyšľaháme. Do žĺtkov si preosejeme múku spolu s kypriacim práškom.
- Opäť ručne zmiešame. Bielky si vyšľaháme ručným mixérom. Do zmesi zo žĺtkov primiešame sneh z bielkov,miešame zľahka aby bolo cesto nadýchané a vláčne.
- Na rozpálenú panvicu dáme trocha kokosového oleja. Lievance si opečieme, z každej strany asi 3 minúty.
- Podávame s tvarohom , čerstvým ovocím , posypeme 70% čokoládou alebo potrieme domácim džemom.