Najjemnejšie lievance

01.06.2020

Vynikajúca voľba na pohodové víkendové raňajky. Vyskúšajte jemné lievance z kefírového cesta, ktoré najlepšie chutia s čerstvým ovocím, tvarohom alebo domácim džemom.


Suroviny: 
  • 80g špaldovej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 200ml kefíru
  • 40ml vody
  • 2 vajcia
  • kokosový olej

Postup:

  1. Do misiek si oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme vodu, kefír a ručne vyšľaháme. Do žĺtkov si preosejeme múku spolu s kypriacim práškom. 
  2. Opäť ručne zmiešame. Bielky si vyšľaháme ručným mixérom. Do zmesi zo žĺtkov primiešame sneh z bielkov,miešame zľahka aby bolo cesto nadýchané a vláčne.
  3. Na rozpálenú panvicu dáme trocha kokosového oleja. Lievance si opečieme, z každej strany asi 3 minúty.
  4.  Podávame s tvarohom , čerstvým ovocím , posypeme 70%  čokoládou alebo potrieme domácim džemom.


Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky