Mini tortičky
Láska ide cez žalúdok... Pripravili sme si pre Vás recept na koláčik z lásky, a či už oslavujete sviatok zaľúbených alebo nie, veríme, že Vám a Vaším milovaným bude chutiť.
Korpus
- 38g masla
- 56g práškového cukru
- 19g medu
- 1 vajce
- 169g hladkej múky
- 1/2 Čl sódy bikarbóny
Krém
- 50g biela čokoláda
- 250g mascarpone
- 187g jemný tvaroh
- 20g med
- 120g smotana na šľahanie
Na ozdobu
- džem
- maliny
- jahody
- čokoládové pralinky
Postup

Najskôr si na miernom ohni rozpustíme maslo s cukrom a medom. Roztopenú zmes miešame mixérom do vychladnutia.
Dôkladne primiešame vajce a múku so sódou bikarbónou. Vymiešané cesto zabalíme do fólie a dáme aspoň na 30minút do chladničky.
Cesto si rozdelíme na 3 rovnaké časti. Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme(hrúbka asi 3mm) z cesta vykrajujeme väčšie srdiečka(my sme použili formičku na perníky) a do stredu vykrojíme menšie srdiečko. Takto pokračujeme aj pri ostatných dvoch častiach. Nám vyšlo 15ks srdiečok a to znamená ,že nám vyjde 5ks tortičiek.
Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme 6minút, nesmieme zabudnúť ,že každá rúra pečie inak. Treba si to sledovať. Po upečení necháme pláty poriadne vychladnúť.

Náš tip: Odrezky, ktoré nám ostali môžeme zafarbiť farbivom alebo kakaom a môžeme z nich povykrajovať mini srdiečka na ozdobu. Tieto srdiečka pečieme už len 3-4minútky.
Medzitým ako nám chladnú pláty si pripravíme krém.
Nad parou si roztopíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Medzitým si zmiešame mascarpone, med, smotanu a tvaroh do polotuha. Nakoniec pridáme aj čokoládu a rýchlo vymiešame do tuha.
Cukrárske vrecko s hladkou špičkou si naplníme krémom. Na spodný plát si nanesieme krém a na krém ovocný džem. Druhým plátom pritlačíme, ale nie príliš veľa aby krém nevytiekol a opakujeme istý postup ako pri prvom. Na tretí plát dáme už iba krém a vrch ozdobíme ovocím, pralinkami a našimi vyrobenými mini srdiečkami.