Medovníky

13.12.2020

Medovníky jednoznačne patria k Vianociam. My vám prinášame recept mäkkých medovníkov hneď po upečení. Medovníčky si môžete ľubovoľne ozdobiť, vďaka snehovej poleve.

Ingrediencie na cesto

  • 160g med
  • 160g kryštálový cukor
  • 120g maslo
  • 500g hladká múka
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 1čl  škorica
  • 2 ks vajcia
  • 100ml mlieko
  • 1 žĺtok

Ingrediencie na polevu

  • 280g práškový cukor
  • 2 bielky
  • štipka soli
  • trocha citrónovej kôry

Postup

Maslo, med a cukor si dáme roztopiť. Medzitým si do misky preosejem múku, škoricu a sódu bikarbónu. Roztopenú zmes vlejeme do sypkej zmesi , pridáme 2 vajcia a zmiešame. Vypracujeme hladké cesto ktoré si zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na hodinku do chladničky. Ak nechceme robiť hneď medovníky , cesto môžeme nechať v chladničke aj týždeň.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme na 170°C asi 10-12minút. Počas pečenia si zmiešame mlieko a žĺtok.
 
Medovníky po vybratí potrieme mliekom ešte keď sú teplé. Týmto sa nám medovníky budú krásne lesknúť.
Cukor na polevu si aspoň3x preosejeme. Bielky šľaháme a keď už sú skoro tuhé, začneme primiešavať cukor a kôru. Miešame pokiaľ pena nie je celkom tuhá a je v nej roztopený cukor. Sneh si dáme do cukrárenského sáčiku a zdobíme. 
Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky