Medové rezy s orechovou grilážou

22.11.2021

Vynikajúci vianočný koláčik, plný orechov, ktorého chuť je nezameniteľná 

Pláty 
  • 500g hladká múka extra špeciál 
  • 200g práškový cukor 
  • 2ks vajcia 
  • 2PL med
  • 2KL sóda bicarbona
  • 2PL mlieka 
  • 200g maslo
Orechová zmes
  • 300g nasekaných vlašských orechov 
  • 80g práškový cukor 
  • 120g maslo 
  • 3PL med
Plnka
  • 300ml mlieko
  • 1,5PL hladká múka 
  • 1,5PL zlatý klas 
  • 100g kryštálový cukor 
  • 250g maslo
  • 100ml rum
Postup
  1. Do misky preosejeme múku a cukor. Pridáme zmäknuté maslo, tekutý med, rozšľahané vajcia, sódu bikarbonu zmiešanú v mlieku a vypracujeme hladké cesto. 
  2. Rozdelíme ho na polovicu a rozvaľkáme na plát na plechu. Rozmer plechu je 30x40cm

Orechová griláž

  1. Maslo, med a cukor necháme rozpustiť v panvici. Keď už máme maslo s cukrom trochu skaramelizované pridáme orechy a poriadne premiešame. 
  2. Túto zmes rozotrieme ešte teplú na jeden plát a dáme piecť na 180st. približne 15minút.

Krém/Plnka

  1. 200 ml mlieka spolu dáme zovrieť. Do zvyšného mlieka primiešame múku, zlatý klas a cukor. Uvaríme si hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť 
  2. Maslo rozotrieme a po častiach primiešavame kašu. Vyšľaháme na hladký krém 
  3. Spodný plát pokvapkáme rumom, natrieme plnkov a priložíme plát s grilážou. Necháme v chlade 1 deň, pokým nám rezy pekne nezmaknuú. 

Náš tip! : Vrch kaše pospyme práškovým cukrom a prikryjeme fóliou aby sa nám nespravila počas chladnutia koža navrchu. 



Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky