Linecké pečivo s makom

28.11.2020

Klasické linecké pečivo už poznajú mnohí z Vás, no my sme linecké pripravili trochu inak. Do klasického základu sme pridali mak a hneď vzišlo niečo iné čo spestrí vaše tohtoročné Vianoce

Ingrediencie

  • 220g hladkej špaldovej múky
  • 60g práškového cukru
  • 90g mletého maku
  • 150g masla
  • slivkový lekvár

Postup

Múku, cukor, mak a maslo (izbovej teploty) ručne zmiešame a vytvoríme hladké cesto. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 

Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme 11 minút na 170°C.

Vychladnuté potrieme slivkovým lekvárom a spojíme druhým keksíkom. Vrch môžeme posypať cukrom alebo ozdobiť čokoládou.

Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky