Linecké pečivo s makom
28.11.2020
Klasické linecké pečivo už poznajú mnohí z Vás, no my sme linecké pripravili trochu inak. Do klasického základu sme pridali mak a hneď vzišlo niečo iné čo spestrí vaše tohtoročné Vianoce
Ingrediencie

- 220g hladkej špaldovej múky
- 60g práškového cukru
- 90g mletého maku
- 150g masla
- slivkový lekvár

Postup
Múku, cukor, mak a maslo (izbovej teploty) ručne zmiešame a vytvoríme hladké cesto. Vypracované cesto zabalíme do fólie a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme 11 minút na 170°C.
Vychladnuté potrieme slivkovým lekvárom a spojíme druhým keksíkom. Vrch môžeme posypať cukrom alebo ozdobiť čokoládou.