Kurací perkelt
23.10.2020
Náš rodinný recept, ktorý miluje každý. Rýchly, sýty a teplý obed alebo večera, ktorú si zamiluje vaša rodina

Ingrediencie
- 500g vykostené kuracie stehná alebo kuracie prsia
- 180ml smotany na varenie
- 2Pl hl. múky
- 2Pl červenej papriky
- 500ml vody
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
Postup:
- Mäso si umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Očistíme a najemno nakrájame cibuľu. Na oleji si opražíme do zlatista cibuľu, potom pridáme mäso, ktoré osolíme a okoreníme.
- Vo vode si dôkladne rozšprudlujeme červenú papriku, aby sme tam nemali hrudky a vlejeme do mäsa. Mäso dusíme do mäkka.
- Do smotany si zamiešame hladkú múku a vlejeme do vriaceho mäsa. Za občasného miešania privedieme k varu a prevaríme aspoň 15minút.
- Po dováraní pridáme za hrsť majoránky. Podávať môžeme s cestovinou alebo domácimi haluškami.