Krémová hokkaidó polievka so šošovicou
Vonku je stále zima a preto sme pre vás pripravili tento skvelý recept na krémovú polievku. Naša polievka je rýchla, chutná no hlavne je bezlepková a bezlaktózová, takže si ju môže dopriať naozaj každý!

- 150g červenej šošovice
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia tekvica
- soľ, korenie, muškátový oriešok
- 400ml kokosový krém
Vedeli ste, že : červená šošovica je super potravina do kuchyne pretože ju netreba deň vopred namočiť do vody ako ostatné strukoviny a je ľahšia na trávenie a vôbec nenadúva. A taktiež jedno veľké plus, že je za 10minút uvarená!

Postup
Šošovicu prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a na olivovom oleji osmažíme. Tekvicu očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré následne pridáme spolu so šošovicou k cibuľke a tiež opražíme. Ochutíme soľou, korením. Zalejeme litrom vriacej vody a kokosovým krémom. Na malom ohni varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká. Ak už je tekvica dovarená, polievku odstavíme a pomixujeme ručným mixérom. Dochutíme muškátovým orieškom. Podávame s zmesou orieškov a kvapkami smotany.
Náš tip : Kokosový krém získate, z kokosového mlieka z konzervy tým, že zoberiete iba biely vrch a kokosovú vodu nie.