Krémová hokkaidó polievka so šošovicou

20.02.2021

Vonku je stále zima a preto sme pre vás pripravili tento skvelý recept na krémovú polievku. Naša polievka je  rýchla, chutná no hlavne je bezlepková a  bezlaktózová, takže si ju môže dopriať naozaj každý!

Ingrediencie
  • 150g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia tekvica
  • soľ, korenie, muškátový oriešok
  • 400ml kokosový krém

Vedeli ste, že : červená šošovica je super potravina do kuchyne pretože ju netreba deň vopred namočiť do vody ako ostatné strukoviny a je ľahšia na trávenie a vôbec nenadúva. A taktiež jedno veľké plus, že je za 10minút uvarená! 

Postup

Šošovicu prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a na olivovom oleji osmažíme. Tekvicu očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré následne pridáme spolu so šošovicou k cibuľke a tiež opražíme. Ochutíme soľou, korením. Zalejeme litrom vriacej vody a kokosovým krémom. Na malom ohni varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká. Ak už je tekvica dovarená, polievku odstavíme a pomixujeme ručným mixérom. Dochutíme muškátovým orieškom. Podávame s zmesou orieškov a kvapkami smotany.

Náš tip : Kokosový krém získate, z kokosového mlieka z konzervy tým, že zoberiete iba biely vrch a kokosovú vodu nie.

Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.