Krémová hokkaidó polievka so šošovicou

20.02.2021

Vonku je stále zima a preto sme pre vás pripravili tento skvelý recept na krémovú polievku. Naša polievka je  rýchla, chutná no hlavne je bezlepková a  bezlaktózová, takže si ju môže dopriať naozaj každý!

Ingrediencie
  • 150g červenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia tekvica
  • soľ, korenie, muškátový oriešok
  • 400ml kokosový krém

Vedeli ste, že : červená šošovica je super potravina do kuchyne pretože ju netreba deň vopred namočiť do vody ako ostatné strukoviny a je ľahšia na trávenie a vôbec nenadúva. A taktiež jedno veľké plus, že je za 10minút uvarená! 

Postup

Šošovicu prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, nasekáme nadrobno a na olivovom oleji osmažíme. Tekvicu očistíme a nakrájame na malé kúsky, ktoré následne pridáme spolu so šošovicou k cibuľke a tiež opražíme. Ochutíme soľou, korením. Zalejeme litrom vriacej vody a kokosovým krémom. Na malom ohni varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká. Ak už je tekvica dovarená, polievku odstavíme a pomixujeme ručným mixérom. Dochutíme muškátovým orieškom. Podávame s zmesou orieškov a kvapkami smotany.

Náš tip : Kokosový krém získate, z kokosového mlieka z konzervy tým, že zoberiete iba biely vrch a kokosovú vodu nie.

Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky