Osviežujúca letná torta
K letu jednoznačne patrí čerstvé ovocie. Práve preto sme sa rozhodli , že pre vás pripravíme dezert, v ktorom čerstvé ovocie nesmie chýbať!
- 220 g kondenzovaného mlieka
- 220 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 90 ml smotany na šľahanie
- 5 vajíčok
- 1 čl soli
- 240 g kryštálového cukru
- 80 ml mlieka
- 240 g polohrubej múky
- 1 čl prášok do pečiva
Sirup
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
Ešte budeme potrebovať:
- 300 g lesného džemu
- 600 g bobuľového ovocia


Postup
Žĺtky si oddelíme od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme polotuhý sneh, ku ktorému potom pridáme 60 g cukru a došľaháme dotuha. Zo zvyšného cukru spolu so žĺtkami vyšľaháme svetlú nadýchanú penu, pridáme mlieko. Suché ingrediencie preosejeme a ručne vmiešame k žĺtkovej zmesi. Na záver jemne vmiešame sneh k žĺtkovej zmesi a cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.
Smotanu na šľahanie vymiešame s mascarpone na nadýchaný krém.
Suroviny na sirup zmiešame všetky spolu.
Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na 3 časti. Spodný plát cesta potrieme sirupom, džemom a dáme vrstvu krému. Na krém uložíme umyté bobuľové ovocie. Prikryjeme druhým plátom cesta a postupujeme rovnako. Tak isto aj pri treťom. Zvyšným krémom zatrieme boky torty. Takto pripravenú tortu dáme chladiť do chladničky. Vrch torty ozdobíme ovocím.