Osviežujúca letná torta

09.08.2020

K letu jednoznačne patrí čerstvé ovocie. Práve preto sme sa rozhodli , že pre vás pripravíme dezert, v ktorom čerstvé ovocie nesmie chýbať!

Plnka
  • 220 g kondenzovaného mlieka
  • 220 g  sladeného kondenzovaného mlieka
  • 90 ml smotany na šľahanie
Korpus
  • 5 vajíčok
  • 1 čl soli
  • 240 g kryštálového cukru 
  • 80 ml mlieka
  • 240 g polohrubej múky
  • 1 čl prášok do pečiva

Sirup

  •  250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone

Ešte budeme potrebovať:

  • 300 g lesného džemu
  • 600 g bobuľového ovocia

Postup

Žĺtky si oddelíme od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme polotuhý sneh, ku ktorému potom pridáme 60 g cukru a došľaháme dotuha. Zo zvyšného cukru spolu so žĺtkami vyšľaháme svetlú nadýchanú penu, pridáme mlieko. Suché ingrediencie preosejeme a ručne vmiešame k žĺtkovej zmesi. Na záver jemne vmiešame sneh k žĺtkovej zmesi a cesto vlejeme do tortovej formy, ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.

Smotanu na šľahanie vymiešame s mascarpone na nadýchaný krém.

Suroviny na sirup zmiešame všetky spolu.

Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na 3 časti. Spodný plát cesta potrieme sirupom, džemom a dáme vrstvu krému. Na krém uložíme umyté bobuľové ovocie. Prikryjeme druhým plátom cesta a postupujeme rovnako. Tak isto aj pri treťom. Zvyšným krémom zatrieme boky torty. Takto pripravenú tortu dáme chladiť do chladničky. Vrch torty ozdobíme ovocím.

Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky