Fašiangové šišky
Máme obdobie fašiangu a doň ho určite patria šišky u nás povedané bélešky. Naše šišky sú nadýchane a krásne žlté. Môžete ich doplniť džemom, krémom alebo len tak s cukrom.
Ingrediencie

- 250ml mlieka
- 4 žĺtky
- 3Pl cukru
- 30g masla
- 25ml rumu
- 500g hladkej múky
- štipka soli
- 21g droždie
Postup

Do vlažného mlieka dáme 1Pl cukru a droždie. Kvások necháme aspoň 5minút.
Do druhej misky si dáme múku, žĺtky, zvyšný cukor, maslo, rum, soľ a nakoniec kvások.Cesto vymiešame ručne alebo mixérom. Cesto by malo byť hladké a nelepivé.
Necháme kysnúť aspoň 2 hodiny. Počas kysnutia aspoň raz premiešame.
Na dosku si dáme trocha hladkej múky a vykysnuté cesto. Cesto si zľahka rozvaľkáme ( asi 5mm hrubé). Z cesta vykrajujeme pohárom alebo formičkou kolieska. S cestom sa moc nehráme aby nám pekne nadýchané nespľaslo.

Do stredu šišky palcom spravíme jemnú dierku.
Šišky smažíme na masti alebo oleji. Tuk by mal ideálnu teplotu aby nám šišky nezhoreli a neboli vnútri surové. Ideálna teplota je 75stupňov. Pražíme pokiaľ nie sú pekné hnedé.
Práškový cukor a vanilku si zmiešame a posypeme šišku. Na vrch si môžeme dať krém s rôznymi príchuťami alebo džem.