Domáce lasagne

08.06.2021

Pravé lasagne skoro ako u Taliana. Jednoduché, rýchle a hlavne chutné!

Cesto

  • 250g hladká múka extra špeciál
  • 1/2 čl soli
  • 2ks vajcia
  • 3Pl vody

Bešamel

  • 50g maslo
  • 30g hladká múka
  • 40g parmezán
  • 250ml mlieka
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok

Omáčka

  • 500g mleté bravčové mäso
  • 300ml vývar
  • 350g lúpané paradajky 
  • 4PL olivového oleja
  • 3PL paradajkového pretlaku
  • 1ks cibuľa
  • 1,5čl soľ, čierne korenie, mletá paprika
  •  čerstvú bazalku, oregano
  • 300g strúhaný syr

                                                                         Postup

Múku, soľ, vajcia a vodu zmiešame. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20minút.

Potom si ho rozdelíme na 4 časti . Z každej časti vyvaľkáme 2mm plát veľkosti našej zapekacej misky. Cesto necháme odpočívať.
Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme mäso, soľ, korenie a mletú papriku. 

Prilejeme vývar a necháme dusiť-20 minút.
Krájané paradajky rozmixujeme s pretlakom. Pridáme podľa chuti chilli, rascu, soľ, pizza korenie a čerstvé bylinky. Omáčku prilejeme k mäsu a necháme prevariť. 
Maslo dáme roztopiť do hrnca. Pridáme múku a miešame pokiaľ sa obe zložky nespoja. Začneme prilievať mlieko a tým nám  


 vznikne bešamel. Ochutíme štipkou soli, korením a muškátovým orieškom.

Na spod dáme bešamel na to omáčku, syr, cesto a takto to opakujeme ešte 3krát.
Dáme piecť na 180st. približne 45minút. Pred koncom posypeme vrch syrom a necháme roztopiť.  Podávame ešte teplé s bazalkou navrchu.

Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky