Domáce lasagne
Pravé lasagne skoro ako u Taliana. Jednoduché, rýchle a hlavne chutné!
Cesto
- 250g hladká múka extra špeciál
- 1/2 čl soli
- 2ks vajcia
- 3Pl vody
Bešamel
- 50g maslo
- 30g hladká múka
- 40g parmezán
- 250ml mlieka
- soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Omáčka
- 500g mleté bravčové mäso
- 300ml vývar
- 350g lúpané paradajky
- 4PL olivového oleja
- 3PL paradajkového pretlaku
- 1ks cibuľa
- 1,5čl soľ, čierne korenie, mletá paprika
- čerstvú bazalku, oregano
- 300g strúhaný syr
Postup



Múku, soľ, vajcia a vodu zmiešame. Vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 20minút.
Potom si ho rozdelíme na 4 časti . Z každej časti vyvaľkáme 2mm plát veľkosti našej zapekacej misky. Cesto necháme odpočívať.
Na olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme mäso, soľ, korenie a mletú papriku.
Prilejeme vývar a necháme dusiť-20 minút.
Krájané paradajky rozmixujeme s pretlakom. Pridáme podľa chuti chilli, rascu, soľ, pizza korenie a čerstvé bylinky. Omáčku prilejeme k mäsu a necháme prevariť.
Maslo dáme roztopiť do hrnca. Pridáme múku a miešame pokiaľ sa obe zložky nespoja. Začneme prilievať mlieko a tým nám
vznikne bešamel. Ochutíme štipkou soli, korením a muškátovým orieškom.
Na spod dáme bešamel na to omáčku, syr, cesto a takto to opakujeme ešte 3krát.
Dáme piecť na 180st. približne 45minút. Pred koncom posypeme vrch syrom a necháme roztopiť. Podávame ešte teplé s bazalkou navrchu.