Crinkles
17.12.2020
Tieto filipínske cookies sa stali tohtoročným hitom. A preto nemôžeme zaostávať ani my a pripravili sme si pre Vás recept. Na povrchu chrumkavé a v strede pekne mäkučké a vláčne. Ideálne na Vianoce no i len tak v nedeľu ku káve.
Ingrediencie na 10ks
- 200g horká čokoláda
- 200g polohrubá múka
- 60g maslo
- 50g kryštálový cukor
- 10g kakao
- 1čl prášku do pečiva
- práškový cukor, kryštálový cukor

Postup

- Čokoládu a maslo rozpustíme nad vodnou parou. Necháme vychladnúť. Medzitým si ručne vyšľaháme vajíčka s kryštálovým cukrom. Do vajíčok pridáme vychladnutú čokoládu. Preosejeme do nej múku a prášok do pečiva. Poriadne premiešame a dáme na hodinu do chladničky.
Rúru si predhrejeme na 170°C. Z cesta tvarujeme guľôčky veľkosti asi ako vlašský orech. Obalíme ho v kryštálovom a následne práškovom cukre a položíme na plech. Takto pokračujme s každou guľôčkou. Na plechu ich neroztlačíme počas pečenia sa pekne "roztečú". Pečieme ich 10minút. nie viac aby neboli prepečené.