Cheesecake-slaný karamel

09.08.2020

Jedno sústo tohto koláčika vás presvedčí o tom, že iný už nebudete chcieť.

Korpus

  • 150g maslových sušienok
  • 80g masla

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 250ml bieleho jogurtu
  • 200g bielej čokolády
  • 2 vajíčka
  • 2Pl hladká múka

Slaný karamel (poleva)

  • 100g kryštálového cukru
  • 3Pl vody
  • 100g masla
  • 80ml smotany na šľahanie
  • soľ

Postup:

  1. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Na dno formy si dáme papier na pečenie, vzniknutú zmes vysypeme a roztlačíme rovnomerne na dno formy a po okrajoch.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame mascarpone, vajíčka, múku a jogurt( je ideálne aby všetky suroviny mali izbovú teplotu). Keď je čokoláda vychladnutá,postupne ju primiešavame do krému a ten potom vylejeme na dno formy a pomaly pečieme. Cheesecake pečieme pri 170 °C  približne 45-50 minút(podľa rúry). Cheesecake necháme cez noc v chladničke poriadne stuhnúť.
  3. Cukor spolu s vodou necháme  pomaly skaramelizovať ,potom pridáme maslo a smotanu, pozor, nie studenú! Karamel sa najprv zrazí , ale miešame ho nad malým plameňom kým sa nám nerozpustí. Do vychladnutého karamelu primiešame soľ podľa chuti. 
  4. Zdobenie je na každom z vás, my sme použili nasekané lieskovce a čokoládovú tyčinky nakrájanú na menšie kúsky.
Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky