Cheesecake-slaný karamel

09.08.2020

Jedno sústo tohto koláčika vás presvedčí o tom, že iný už nebudete chcieť.

Korpus

  • 150g maslových sušienok
  • 80g masla

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 250ml bieleho jogurtu
  • 200g bielej čokolády
  • 2 vajíčka
  • 2Pl hladká múka

Slaný karamel (poleva)

  • 100g kryštálového cukru
  • 3Pl vody
  • 100g masla
  • 80ml smotany na šľahanie
  • soľ

Postup:

  1. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Na dno formy si dáme papier na pečenie, vzniknutú zmes vysypeme a roztlačíme rovnomerne na dno formy a po okrajoch.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame mascarpone, vajíčka, múku a jogurt( je ideálne aby všetky suroviny mali izbovú teplotu). Keď je čokoláda vychladnutá,postupne ju primiešavame do krému a ten potom vylejeme na dno formy a pomaly pečieme. Cheesecake pečieme pri 170 °C  približne 45-50 minút(podľa rúry). Cheesecake necháme cez noc v chladničke poriadne stuhnúť.
  3. Cukor spolu s vodou necháme  pomaly skaramelizovať ,potom pridáme maslo a smotanu, pozor, nie studenú! Karamel sa najprv zrazí , ale miešame ho nad malým plameňom kým sa nám nerozpustí. Do vychladnutého karamelu primiešame soľ podľa chuti. 
  4. Zdobenie je na každom z vás, my sme použili nasekané lieskovce a čokoládovú tyčinky nakrájanú na menšie kúsky.
Tri sestry - podporte nás sledovaním na Instagrame alebo Facebooku - sisters_meals
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.