Cheesecake-slaný karamel
09.08.2020

Jedno sústo tohto koláčika vás presvedčí o tom, že iný už nebudete chcieť.
Korpus
- 150g maslových sušienok
- 80g masla
Krém:
- 500g mascarpone
- 250ml bieleho jogurtu
- 200g bielej čokolády
- 2 vajíčka
- 2Pl hladká múka
Slaný karamel (poleva)
- 100g kryštálového cukru
- 3Pl vody
- 100g masla
- 80ml smotany na šľahanie
- soľ
Postup:
- Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Na dno formy si dáme papier na pečenie, vzniknutú zmes vysypeme a roztlačíme rovnomerne na dno formy a po okrajoch.
- Bielu čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame mascarpone, vajíčka, múku a jogurt( je ideálne aby všetky suroviny mali izbovú teplotu). Keď je čokoláda vychladnutá,postupne ju primiešavame do krému a ten potom vylejeme na dno formy a pomaly pečieme. Cheesecake pečieme pri 170 °C približne 45-50 minút(podľa rúry). Cheesecake necháme cez noc v chladničke poriadne stuhnúť.
- Cukor spolu s vodou necháme pomaly skaramelizovať ,potom pridáme maslo a smotanu, pozor, nie studenú! Karamel sa najprv zrazí , ale miešame ho nad malým plameňom kým sa nám nerozpustí. Do vychladnutého karamelu primiešame soľ podľa chuti.
- Zdobenie je na každom z vás, my sme použili nasekané lieskovce a čokoládovú tyčinky nakrájanú na menšie kúsky.