Carbonare spaghetti
Z pár surovín vytvoríte veľmi chutný zázrak, ktorý je vhodný aj na nedeľný obed.
Suroviny

- 3 žĺtka
- 40g grana padano
- 150g nakrájanej anglickej slaniny
- 200g špagiet
- 1čl olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
Do misky si dáme 3 žĺtka, pridáme najemno nastrúhaný syr a okoreníme mletým čiernym korením. Všetko spolu premiešame. Dáme si zovrieť osolenú vodu (my pridávame aj kvapku oleja do vody, aby sa cestoviny nezlepili), do ktorej dáme variť cestoviny. Medzitým si dáme na panvicu s lyžičkou olivového oleja vyškvariť slaninu. Na ochutenie dáme na cca minútu opiecť strúčik cesnaku, potrebuje ním len olej ochutiť. z vody, v ktorej varíme cestoviny, odoberieme do šálky približne 150ml vody. Cestoviny scedíme, neoplachujeme ich a hneď ich pridáme do panvice k slanine. Premiešame, prilejeme vodu s cestovín a prehrejeme. Panvicu odstavíme z ohňa, na horúce cestoviny nalievame vajíčkovú zmes. Veľmi rýchlo miešame. Ale pozor, žĺtkovú zmes nedávame na príliš horúce cestoviny, pretože by sa vajíčko mohlo zraziť. Podávame ešte teplé (vtedy sú najlepšie) a vrch posypeme syrom a bylinkami.